Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Varkensvlees in pittige saus (babi roedjak)

Met dit recept voor varkensvlees in pittige saus, ook wel babi roedjak genoemd, heb je iets bijzonders. Bijzonder lekker, maar ook bijzonder zout- en kaliumarm. Fijn!

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

550 mg kalium
varkensvlees in pittige saus
60 MIN

16 ingrediënten

2 personen

  • 500 g magere hamlappens
  • 2 kemirienoten
  • 4 tl trassis
  • 4 el ketoembars
  • 4 el djintens
  • 2 kleine ui
  • 2 teentje knoflook
  • 2 rode lombok (Spaanse peper)
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 30 g santen (van een blok), opgelost in ml waters
  • 4 el tamarindepastas
  • 2 schijfje laos of / tl poeder
  • 2 salamblaadje (optioneel)
  • 2 tl serehpoeder
  • 2 schijfje gemberwortel of / tl gemberpoeder
  • 4 el goela djawa of donkerbruine basterdsuiker  s

Werkwijze

1

Snijd het vlees in blokjes. Hak de kemirienoten fijn, rooster ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en wrijf ze fijn in een vijzel. Meng de trassi, ketoembar en djinten erdoor.

2

Snipper de gepelde ui en knoflookteentje. Halveer de pepertjes, verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst) en snijd de helften in smalle reepjes.

3

Verhit de olie in een braadpan en roerbak de ui, knoflook, lombok en het specerijenmengsel circa 3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak het rondom bruin. Voeg de opgeloste santen toe en roer de rest van de specerijen erdoor.

4

Laat het vlees, afgedekt, zachtjes in circa 45 minuten gaar worden.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!