Laat de boter smelten in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe. Laat de roux*, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.
Cidersaus
Met dit recept voor zout- en kaliumarme cidersaus geef je kip, kalkoen, kalfs- en varkensvlees een onweerstaanbare friszure smaak mee. Onweerstaanbaar.
Voedingswaarden (per portie)
1 g eiwit
Nierinformatie (per portie)
70 mg kalium,40 mg fosfaat

10 MIN
6 ingrediënten
2 personen
- 25 gboter
- 25 gbloem
- 0.13 lzoutarme bouillon
- 0.13 lcider
- 2 elslagroom óf kookroom
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Giet er vervolgens al roerende een scheut koude zoutarme bouillon bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en roer er scheutje voor scheutje de rest van de zoutarme bouillon en cider doorheen. Voeg vervolgens de slagroom (of kookroom) toe en roer door de saus.
3
Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.
