Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tuinbonen met een Italiaans tintje

Dit recept voor tuinbonen met een Italiaans tintje is gezond, zoutarm en gewoon heel lekker. Perfect met aardappelen en/of een stukje vlees. Geniet ervan!

Voedingswaarden (per portie)

9 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium,190 mg fosfaat
Zoutarme tuinbonen met Italiaans tintje
40 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 750 gtuinbonen in de dop
  • 1 kleineui
  • 1 teentjeknoflook
  • 1 eetlepelolijfolie
  • 1 theelepelProvençaalse kruiden
  • 100 mldroge witte wijn
  • +½ rode paprika
  • +½ eetlepel tomatenpuree
  • +mespunt chilipoeder

Werkwijze

1

Dop de tuinbonen en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.

2

Snipper de ui, snij de teen knoflook in dunne plakjes en snij de paprika in stukjes.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en paprika gedurende enkele minuten.

4

Voeg de Provençaalse kruiden en de tomatenpuree toe en bak ze even mee.

5

Voeg dan de witte wijn en de tuinbonen toe.

6

Laat het geheel nog 5 minuten op een zacht vuurtje stoven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!