Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Stoofschotel met rundvlees

Er is eigenlijk geen moment waarop dit zoutarme recept voor een stoofschotel met rundvlees misstaat. Heerlijk met pasta en je favoriete groenten.

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium
Zoutarme stoofschotel met rundvlees
180 MIN

14 ingrediënten

2 personen

  • 500 g runderriblappens
  • 2 kleine ui
  • 2 teentje knoflook
  • 4 el ras-el-hanout*
  • 4 tl (versgemalen) zwarte pepers
  • 4 tl gemberpoeders
  • 8 tl koenjits
  • 4 el vloeibaar bak- en braadvets
  • 60 g gepelde amandelens
  • 500 ml waters
  • 100 g gele rozijnens
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 4 el honings
  • 2 el kleine korianderblaadjes

Werkwijze

1

Snijd het rundvlees in stukken van circa 4 centimeter. Pel en snipper de ui en knoflook. Meng in een kom een kruidenpasta van de ras-el-hanout met de (versgemalen) peper, het gemberpoeder, de koenjit en 3 eetlepels water. Wrijf het vlees in met de helft van de kruidenpasta.

2

Verhit het bak- en braadvet in een braadpan en bak hierin het vlees rondom aan. Voeg de ui, knoflook en amandelen toe en bak alles al omscheppend circa 3 minuten. Voeg 250 ml water toe. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht circa 2 uur stoven tot het vlees zacht is.

3

Was de rozijnen, wel ze in heet water en laat ze uitlekken. Meng de rozijnen met de rest van de kruidenpasta. Roer de kaneel, honing en het rozijnen-kruidenmengsel door het gerecht.

4

Laat het gerecht nog circa 10 minuten zachtjes stoven. Bestrooi het geheel met koriander.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!