Snijd het lamsvlees in stukken van ca. 4 cm. Meng de ras-el-hanout met de peper, gemberpoeder, saffraanpoeder en 3 eetlepels water. Wrijf het vlees in met de helft van de kruidenpasta.
Stoofschotel met lamsvlees
Fans van de Noord-Afrikaanse keuken opgelet: met dit zoutarme recept voor stoofschotel met lamsvlees maak je zeker indruk. Minder zout, meer kruiden.
Voedingswaarden (per portie)
28 g eiwitNierinformatie (per portie)
800 mg kalium
13 ingrediënten
2 personen
- 2 500 g lamsbout zonder bot
- 2 1el ras-el-hanout*
- 2 tl gemalen peper uit de pepermolen
- 2 ½ tl gemberpoeder
- 2 ¼ tl saffraanpoeder
- 2 3 el olijfolie
- 2 2 uien, gesnipperd
- 2 teentje knoflook, klein gesneden
- 2 50 g gepelde amandelen
- 2 100 g gele rozijnen
- 2 2 tl gemalen kaneel
- 2 3 el honing
- 2 2 el korianderblaadjes
Werkwijze
Verhit de olijfolie in een braadpan of tajine en bak het vlees hierin rondom aan. Voeg ui, knoflook en amandelen toe en bak alles, al omscheppend ca. 3 minuten. Voeg 500 ml. water toe en laat het geheel ca. 1 uur stoven tot het vlees zacht is.
Was de rozijnen en wel ze in heet water. Laat ze uitlekken en meng ze met de rest van de kruidenpasta.
Roer de kaneel, honing en het rozijnenmengsel door het vlees en laat het nog 10 minuten zachtjes stoven.
Bestrooi alles met fijngesneden korianderblaadjes (of peterselie).
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.