Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Stoofschotel met lamsvlees

Fans van de Noord-Afrikaanse keuken opgelet: met dit zoutarme recept voor stoofschotel met lamsvlees maak je zeker indruk. Minder zout, meer kruiden.

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

800 mg kalium
Zoutarme stoofschotel met lamsvlees
95 MIN

13 ingrediënten

2 personen

  • 2 500 g lamsbout zonder bot
  • 2 1el ras-el-hanout*
  • 2 tl gemalen peper uit de pepermolen
  • 2 ½ tl gemberpoeder
  • 2 ¼ tl saffraanpoeder
  • 2 3 el olijfolie
  • 2 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, klein gesneden
  • 2 50 g gepelde amandelen
  • 2 100 g gele rozijnen
  • 2 2 tl gemalen kaneel
  • 2 3 el honing
  • 2 2 el korianderblaadjes

Werkwijze

1

Snijd het lamsvlees in stukken van ca. 4 cm. Meng de ras-el-hanout met de peper, gemberpoeder, saffraanpoeder en 3 eetlepels water. Wrijf het vlees in met de helft van de kruidenpasta.

2

Verhit de olijfolie in een braadpan of tajine en bak het vlees hierin rondom aan. Voeg ui, knoflook en amandelen toe en bak alles, al omscheppend ca. 3 minuten. Voeg 500 ml. water toe en laat het geheel ca. 1 uur stoven tot het vlees zacht is.

3

Was de rozijnen en wel ze in heet water. Laat ze uitlekken en meng ze met de rest van de kruidenpasta.

4

Roer de kaneel, honing en het rozijnenmengsel door het vlees en laat het nog 10 minuten zachtjes stoven.

5

Bestrooi alles met fijngesneden korianderblaadjes (of peterselie).  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!