Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Roergebakte spitskool met Quorn

Met spitskool kun je eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld eens dit zoutarme recept voor geroerbakte spitskool met Quorn. Lekker!

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit,1 g zout (400 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

950 mg kalium,390 mg fosfaat
Zoutarme geroerbakte spitskool met Quorn
20 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 400 gspitskool
  • 1 rodepaprika
  • 1ui
  • 1 teentjeknoflook
  • 2 elolie
  • 2 tlProvençaalse kruiden
  • 180 gQuorn-stukjes
  • 2 elpesto
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Snijd de spitskool in repen van 2 centimeter en de paprika in smalle reepjes. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.

2

Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en roerbak de kool, paprika, ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden toe en laat de groenten afgedekt in circa 4 minuten beetgaar worden.

3

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en roerbak de Quorn in circa 3 minuten mooi knapperig en bruin. Roer de pesto en (versgemalen) peper erdoor. Schep de groenten op een bord en verdeel de Quorn-stukjes erover.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!