Snijd de spitskool in repen van 2 centimeter en de paprika in smalle reepjes. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
Roergebakte spitskool met Quorn
Met spitskool kun je eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld eens dit zoutarme recept voor geroerbakte spitskool met Quorn. Lekker!
Voedingswaarden (per portie)
23 g eiwit,1 g zout (400 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
950 mg kalium,390 mg fosfaat

20 MIN
9 ingrediënten
2 personen
- 400 gspitskool
- 1 rodepaprika
- 1ui
- 1 teentjeknoflook
- 2 elolie
- 2 tlProvençaalse kruiden
- 180 gQuorn-stukjes
- 2 elpesto
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en roerbak de kool, paprika, ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden toe en laat de groenten afgedekt in circa 4 minuten beetgaar worden.
3
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en roerbak de Quorn in circa 3 minuten mooi knapperig en bruin. Roer de pesto en (versgemalen) peper erdoor. Schep de groenten op een bord en verdeel de Quorn-stukjes erover.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

