Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rodekool

Met dit recept voor zoutarme rodekool maak jij vast en zeker indruk op je eters. Bijkomend voordeel is dat je huis heerlijk zal ruiken.

Voedingswaarden (per portie)

4 g eiwit,0.05 g zout (20 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

685 mg kalium,70 mg fosfaat
Bord met zoutarme rodekool en een laurierblad
30 MIN

5 ingrediënten

4 personen

  • 600 gramrodekool
  • 1appel
  • 1peer
  • 75 gramrozijnen
  • 3kruidnagels

Werkwijze

1

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool in 2 stukken.

2

Verwijder het middelste gedeelte ( de harde kern) van de kool.

3

Snijd de rodekool in dunne reepjes.

4

Doe de reepjes rodekool in een pan en voeg een bodempje water toe, zodat de rodekool net onder water staat. Breng dit aan de kook.

5

Snijd de appel en de peer in kleine blokjes en wel de rozijnen.

6

Draai het vuur lag en voeg de kruidnagels toe.

7

Laat alles met gesloten deksel ongeveer 15-20 minuten gaar worden.

8

Voeg de appel, de peer en de rozijnen toe aan de rodekool en verwarm deze mee.

9

Als de rodekool gaar is, kun je de kruidnagels verwijderen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!