Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Hachee

Bij het lezen van dit recept voor zoutarme hachee krijgen we zin in de winter. Combineer het vleesgerecht met rode kool en zilvervliesrijst of aardappelen.

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

700 mg kalium,330 mg fosfaat
kom met zoutarme hachee
20 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 600 ghacheevlees of riblappen (zelf in stukken snijden)
  • 4 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
  • 3 groteuien, in grove stukken
  • 2laurierblaadjes
  • 4kruidnagels
  • 2 eetlepelsazijn
  • 400 mlzoutarme bouillon
  • 2 plakkenontbijtkoek, in blokjes
  • +Gemalen peper (uit de molen)
  • +Eventueel: maïzena

Werkwijze

1

Bestrooi het vlees met peper en bak het vlees in een braadpan in bak- en braadvet in enkele minuten bruin.

2

Voeg de uien toe en bak deze even mee.

3

Voeg de kruiden, de zoutarme bouillon en de azijn toe en breng alles aan de kook.

4

Leg de stukjes ontbijtkoek op het vlees (de koek zorgt voor het binden van de hachee).

5

Laat het geheel op een heel laag vuur in circa 2 tot 3 uur gaar stoven.

6

Bind het eventueel nog wat bij met aangelengde maïzena.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!