Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pizza mascarpone

Ben jij een pizzaliefhebber? Wij laten je zien hoe je ook met een zout- en kaliumarm dieet kunt genieten van een heerlijke pizza mascarpone.

Voedingswaarden (per portie)

15 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

335 mg kalium
Zoutarme pizza mascarpone
45 MIN

15 ingrediënten

2 personen

  • 280 ml lauwwarm waters
  • 2 1 ½ el olijfolie
  • 2 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 2 tl suiker
  • 370 g zelfrijzend bakmeels
  • 30 g kaliummedicaties
  • 4 el mascarpones
  • 2 kleine courgette
  • 2 el pijnboompitten
  • 120 g geraspte kaas minder zouts
  • 40 g rucolas
  • 2 handje verse basilicum
  • 2 deegroller
  • 2 zeef
  • 2 schone theedoek 

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Meng het water samen met de olijfolie, gist en de suiker in een grote kom. Laat dit minstens 5 minuten staan zodat de gist kan activeren.

3

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom, voeg hier de kaliummedicatie aan toe en meng het goed door met een lepel of spatel. Kneed dit vervolgens tot een samenhangend deeg.

4

Verdeel het deeg in 2 bollen en leg beide bollen op een vel bakpapier. Bestrooi de 2 bollen eerst met wat meel om plakken te voorkomen. Rol vervolgens de bollen uit met een deegroller of met de bolle kant van een lepel tot 2 dunne pizzabodems. Leg daarna een schone, warme en vochtige theedoek over de bodems. Laat ongeveer 30 minuten rusten. 

5

Bereid ondertussen de topping. Snijd de courgette in de lengte in plakken en bak of grill deze in een pan. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zien.

6

Bak de pizzabodems in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Besmeer de pizzabodems met de mascarpone en beleg ze vervolgens met de plakken courgette. Verdeel de pijnboompitten en kaas erover.

7

Schuif de pizza’s terug in de warme oven, tot de kaas is gesmolten. Strooi vlak voor het serveren de rucola en verse basilicum over de pizza’s.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!