Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pindasaus

Fans van pindasaus opgelet: dankzij dit recept kun je ook met een zout- en kaliumarm dieet genieten van een patatje oorlog of kipsaté. Ook fijn: het is zó klaar.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

100 mg kalium
Zout- en kaliumarme pindasaus in een schaal met kipsaté
15 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 2 sjalotje (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
  • 4 el (zonnebloem)olies
  • 10 el pindakaas
  • 6 el limoensap (of citroensap)
  • 400 ml kokosmelk (santen)
  • 2 tl sambal oelek

Werkwijze

1

Fruit het sjalotje en de knoflook 3 minuten in de hete olie.

2

Voeg de pindakaas, het limoensap en de kokosmelk toe en breng de saus al roerende aan de kook. Blijf roeren tot de saus dikker wordt en laat het nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met de sambal.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!