Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier.
Pindakaas-havermoutrepen
Probeer je kalium te vermijden? Deze pindakaas-havermoutrepen zijn het perfecte tussendoortje om kaliummedicatie in te verwerken. Lekker én gezond dus.
Voedingswaarden (per portie)
5 g eiwitNierinformatie (per portie)
145 mg kalium
8 ingrediënten
2 personen
- 120 g havermouts
- 60 g kaliummedicatie s
- 160 g pindakaas zonder zouts
- 60 g honings
- 2 tl vanillearoma
- 10 el waters
- 100 g pure chocolades
- 20 x 15 cm)
Werkwijze
Meng in een kom de havermout en kaliummedicatie.
Verwarm in een kleine pan op laag vuur al roerende de pindakaas, honing en vanillearoma tot een glad mengsel. Lepel dit bij de havermout en kneed dit met de hand goed door. Is het te droog? Voeg dan 3 tot 5 eetlepels water toe en kneed nogmaals. Doe het mengsel vervolgens in het bakblik, druk het aan en strijk de bovenkant glad met een lepel.
Zet het bakblik 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Snijd daarna voorzichtig 6 inkepingen in de pindakaas-havermoutkoek, maar snijd nog niet door.
Smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel de gesmolten chocolade over de pindakaas-havermoutrepen.
Laat de repen afkoelen. Snijd daarna de inkepingen verder in zodat er 6 losse repen ontstaan.