Week het mosterdzaad in het water met de azijn en suiker. Laat het 12 tot 18 uur staan.
Mosterd
Wel eens zelf mosterd gemaakt? Het kan al in 20 minuten!

20 MIN
9 ingrediënten
4 personen
- 120 gramgeel mosterdzaad
- 30 grambruin mosterdzaad
- 150 mlwater
- 250 mlwitte-wijnazijn (of appelazijn)
- 30 gramrietsuiker
- +½ theelepel gemalen kurkuma
- +½ theelepel gemalen zwarte peper
- +½ theelepel gemalen piment
- +extra nodig: glazen jam- of weckpot
Werkwijze
1
2
Voeg dan de kurkuma, peper en piment toe en pureer het mengsel in een blender op de hoogste stand in ongeveer 8 minuten tot een gladde mosterd.
3
Wrijf de mosterd door een zeef om de schilletjes te verwijderen. Voeg eventueel wat water of azijn toe als de mosterd te dik is. Voeg desgewenst extra smaakmakers toe (zie bij variaties) of meng voor grove mosterd wat geweekte mosterdzaadjes door de gladde mosterd.
4
Doe de mosterd in de pot en laat hem minimaal 5 dagen rijpen in de koelkast.
- Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen





