Spoel de mosselen af onder koud stromend water.
Mosselen
Mosselfans opgelet: deze smakelijke schaaldiertjes passen perfect in een kalium- en zoutarm dieet. Frisse gekookte groenten erbij en aanvallen maar.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

7 ingrediënten
2 personen
- 1 zakmosselen (2 kg mosselschelpen – hiervan is ongeveer 500 g ‘mosselvlees’)
- 100 mldroge witte wijn
- +ui
- +prei
- +(winter)wortel
- +peterselie
- +selderij
Werkwijze
Gooi de kapotte exemplaren weg, ook de mosselschelpen die ondanks een tik op het aanrecht open blijven staan.
Doe in een grote pan 100 ml water (of droge witte wijn) een in stukken gesneden ui, wat gesneden prei, stukken (winter)wortel, een paar takjes peterselie en selderij.
Breng dit aan de kook en voeg de schoongemaakte mosselen toe.
Breng de mosselen op een hoog vuur snel aan de kook en laat ze 2 tot 3 minuten koken.
De mosselen zijn gaar als alle schelpen openstaan. De exacte kooktijd is afhankelijk van de vorm en grootte van de gebruikte pan en van de hoeveelheid mosselen.



