Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de mosselen en verwijder exemplaren die openstaan.
Visstoofpotje met mosselen en garnalen
Het water loopt ons in de mond bij de gedachte aan dit zoutarme recept voor een zoutarm visstoofpotje met mosselen en garnalen. Lekker met rijst!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

15 ingrediënten
2 personen
- 250 gmosselen met schelp (60 g gekookte mosselen)
- 150 mldroge witte wijn
- 2 elvloeibaar bak- en braadvet
- 2 elolijfolie
- 1 kleineui, gesnipperd
- 2knoflookteentjes, fijngehakt
- 1 elbloem
- 2 elbrandy, cognac of vieux
- 0.5 bosjepeterselie, fijngesneden
- 1 eltomatenpuree
- 200 gstevige vis (zeeduivel of tilapia), in brede repen
- 1 rodepaprika, in stukjes
- 75 ggepelde grote garnalen
- 1 citroenin partjes
- +(versgemalen) zwarte peper
Werkwijze
Verwarm 100 ml witte wijn in een pan en doe de schelpen erbij. Doe het deksel op de pan, zet het vuur hoog en kook de mosselen circa 3-5 minuten. Verwijder de mosselen uit de schelpen en bewaar het kookvocht.
Verhit de boter en de olie en fruit de ui en knoflook. Strooi de bloem erover en voeg het kookvocht, de cognac, brandy of vieux en de rest van de witte wijn, peterselie en tomatenpuree toe. Laat het geheel circa 2 minuten koken tot de saus indikt. Breng de saus op smaak met (versgemalen) zwarte peper.
Neem een flinke ovenschaal met een hoge rand en doe de helft van de vis en mosselen erin. Verdeel hierover de helft van de paprika en de garnalen. Maak weer een laag met vis en mosselen en eindig met de overgebleven paprika en garnalen. Giet de saus over de schotel. Zorg dat de vis net onder staat, voeg anders nog een beetje wijn toe. Zet de schaal circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer het gerecht direct uit de oven en geef er wat partjes citroen bij.