Rasp de gember fijn.
Tikka masala
Ben jij een curryliefhebber? Dan moet je dit zoutarme recept voor milde tikka masala eens proberen. Het is gezond, voedzaam en gewoon heel lekker.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

13 ingrediënten
4 personen
- 2 cmgember
- 200 grkipfilet
- 200 grhalfvolle yoghurt
- 4 tlgaram masala
- 2 tlkurkuma
- 4 tlgemalen komijn
- 3 teentjesknoflook
- 300 grrijst
- 1ui
- 2paprika’s (geel of groen)
- 400 grtomatenblokjes
- 300 mlkokosmelk
- +koriander (bij voorkeur verse)
Werkwijze
Snijd de kipfilet in blokjes en leg in een schaal.
Voeg de helft van de yoghurt en de geraspte gember, 2tl garam masala, 1tl kurkuma en 2tl gemalen komijn toe.
Pers 2 teentjes knoflook uit en voeg ook dit aan de kip toe.
Meng het geheel goed door elkaar en laat dit afgedekt in de koelkast 15 minuten staan.
Begin met het koken van de rijst zodra de kip 15 minuten in de koelkast gestaan heeft.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en 1 teentje uitgeperste knoflook.
Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin.
Zet het vuur lager en voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe.
Voeg nog 2tl garam masala, 1 tl kurkuma en 2 tl gemalen komijn toe en laat 10- 15 minuten sudderen.
Verdeel de rijst over de borden en schep de tikka masala erop. Garneer met de rest van de yoghurt en eventueel met wat verse koriander.