Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kerriesaté met ananasmuntsaus

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium,250 mg fosfaat
saté
20 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 500 gramvarkenshaas
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 2 eetlepelscitroensap
  • 2 eetlepelsmilde kerriepoeder
  • 4 schijvenananas uit blik
  • 4 eetlepelsmayonaise
  • 4 eetlepelszure room
  • 1 eetlepelgembersiroop
  • 2 eetlepelsfijngehakte verse muntblaadjes
  • +houten satéstokjes

Werkwijze

1

Week de satéstokjes ca. 20 minuten voor gebruik in koud water.

2

Op deze manier verbranden ze niet bij het bakken op de barbecue.

3

Snijd de varkenshaas in blokjes.

4

Meng de olie, citroensap en de kerrie door elkaar en voeg het vlees toe.

5

Laat het ongeveer een uur marineren in de koelkast.

6

Snijd ondertussen de ananas in zeer kleine stukjes.

7

Roer de mayonaise, de zure room en de gembersiroop door elkaar.

8

Voeg de ananasstukjes en de fijngehakte munt toe en meng alles goed door elkaar.

9

Rijg het vlees aan de houten satéstokjes.

10

Rooster de saté op een hete barbecue (of onder de grill) in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.

11

Serveer de saté met de ananasmuntsaus.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!