Week de satéstokjes ca. 20 minuten voor gebruik in koud water.
Kerriesaté met ananasmuntsaus
Voedingswaarden (per portie)
30 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
600 mg kalium,250 mg fosfaat

20 MIN
10 ingrediënten
4 personen
- 500 gramvarkenshaas
- 2 eetlepelsolijfolie
- 2 eetlepelscitroensap
- 2 eetlepelsmilde kerriepoeder
- 4 schijvenananas uit blik
- 4 eetlepelsmayonaise
- 4 eetlepelszure room
- 1 eetlepelgembersiroop
- 2 eetlepelsfijngehakte verse muntblaadjes
- +houten satéstokjes
Werkwijze
1
2
Op deze manier verbranden ze niet bij het bakken op de barbecue.
3
Snijd de varkenshaas in blokjes.
4
Meng de olie, citroensap en de kerrie door elkaar en voeg het vlees toe.
5
Laat het ongeveer een uur marineren in de koelkast.
6
Snijd ondertussen de ananas in zeer kleine stukjes.
7
Roer de mayonaise, de zure room en de gembersiroop door elkaar.
8
Voeg de ananasstukjes en de fijngehakte munt toe en meng alles goed door elkaar.
9
Rijg het vlees aan de houten satéstokjes.
10
Rooster de saté op een hete barbecue (of onder de grill) in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
11
Serveer de saté met de ananasmuntsaus.


