Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kerriesaté met ananasmuntsaus

Kipsaté op de barbecue doet het altijd goed. Wij hebben een lekkere variatie voor je met ananas en gember!

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium,250 mg fosfaat
saté
20 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 500 gramvarkenshaas
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 2 eetlepelscitroensap
  • 2 eetlepelsmilde kerriepoeder
  • 4 schijvenananas uit blik
  • 4 eetlepelsmayonaise
  • 4 eetlepelszure room
  • 1 eetlepelgembersiroop
  • 2 eetlepelsfijngehakte verse muntblaadjes
  • +houten satéstokjes

Werkwijze

1

Week de satéstokjes ca. 20 minuten voor gebruik in koud water.

2

Op deze manier verbranden ze niet bij het bakken op de barbecue.

3

Snijd de varkenshaas in blokjes.

4

Meng de olie, citroensap en de kerrie door elkaar en voeg het vlees toe.

5

Laat het ongeveer een uur marineren in de koelkast.

6

Snijd ondertussen de ananas in zeer kleine stukjes.

7

Roer de mayonaise, de zure room en de gembersiroop door elkaar.

8

Voeg de ananasstukjes en de fijngehakte munt toe en meng alles goed door elkaar.

9

Rijg het vlees aan de houten satéstokjes.

10

Rooster de saté op een hete barbecue (of onder de grill) in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.

11

Serveer de saté met de ananasmuntsaus.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!