Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tzatziki

Deze Griekse yoghurtsaus kun je serveren als dip bij brood of als saus bij bijvoorbeeld vlees of aardappeltjes.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

150 mg kalium,60 mg fosfaat
tzatziki
15 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 1/2 komkommer
  • 200 mlGriekse yoghurt
  • 1à teentjes knoflook
  • 2 elolijfolie
  • 1 elcitroensap
  • +(versgemalen) peper
  • +fijngesneden munt

Werkwijze

1

Snijd een halve komkommer overlangs doormidden en schrap de zaadjes er uit met een theelepel. Rasp de komkommer grof en laat het in een vergiet enige tijd uitlekken. Leg er iets zwaars op, dan gaat er meer vocht uit. Dep de komkommer droog met keukenpapier (een ander optie is uitknijpen in een schone theedoek).

2

Vermeng de Griekse yoghurt met de teentjes knoflook, olijfolie, citroensap, peper en fijngesneden munt.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!