Verwarm de oven voor op 225 °C.
Griekse moussaka
Ben jij fan van de Griekse keuken en eet je zoutarm? Geen probleem! Met dit recept maak je stap voor stap een lekkere en voedzame moussaka.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 2uien
- 2 teentjesknoflook
- 400 grundergehakt, geruld
- 1 bliktomaten (400 g)
- 1 kleinblikje tomatenpuree
- 2 kleineaubergines
- 2eieren, geklutst
- 2 eetlepelsParmezaanse kaas
- +olijfolie
- +peper
- +kerrie
Werkwijze
Pel de ui en knoflook.
Snij de ui fijn en pers de knoflook uit.
Rul het gehakt op een laag vuur.
Verhit de olie en fruit de ui en knoflook in 3 minuten op een laag vuur.
Voeg het gerulde gehakt, de tomatenpuree en het blik tomaten toe.
Laat deze saus ongeveer 10 minuten pruttelen.
Roer op het laatst de eieren erdoor en maak alles op smaak met versgemalen peper en kerrie.
Snij de aubergine in ronde plakken en gril ze in een grillpan.
Leg de gegrilde aubergines in een ovenschaal, om en om met de gehakt-tomatensaus.
Dek als laatste de laag aubergines af met crème fraîche en Parmezaanse kaas.
Laat het gerecht in 20 minuten gaar worden in het midden van de oven.





