Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gegrilde pruimen met kaneelyoghurt

Wil je eens een ander dessert dan klassieke vla? Dan is dit recept voor zout- en kaliumarme gegrilde pruimen met kaneelyoghurt iets voor jou. Lekker en snel klaar.

Voedingswaarden (per portie)

6 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium,110 mg fosfaat
Zoutarme gegrilde pruimen met kaneelyoghurt
15 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 4 rijpepruimen
  • 2 tlkaneelpoeder
  • 2 elsuiker
  • 1beschuit
  • 250 mlvanilleyoghurt

Werkwijze

1

Verwarm de grill voor op 225 °C. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Bestrooi de pruimen met een deel van het kaneelpoeder en wat suiker. Plaats ze 5 minuten onder de grill.

2

Verkruimel het beschuit. Doe de vanilleyoghurt in een kom, bestrooi dit met het beschuit, de rest van de kaneel en suiker. Leg de gegrilde pruimen op de yoghurt en serveer direct.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!