Snij de ui doormidden en daarna in halve ringen.
Zoetzure vis
Voedingswaarden (per portie)
26 g eiwitNierinformatie (per portie)
600 mg kalium
12 ingrediënten
2 personen
- 2 grote ui
- 2 kleine Spaanse peper
- 100 g rozijnens
- 2 10 saffraandraadjes
- 8 eetlepels zonnebloemolies
- 8 moten kabeljauw à 125 gs
- 2 gemalen peper uit de molen
- 2 theelepel kaneelpoeder
- 400 ml visbouillon zonder zout (zelf getrokken van visgraten/visafval)
- 2 sap van 1 citroen
- 4 eetlepels pijnboompittens
- 4 eetlepels gehakte verse korianders
Werkwijze
Snij de Spaanse peper doormidden en verwijder de zaadjes.
Hak het pepertje fijn.
Week de rozijnen in warm water.
Laat de saffraan weken in 1 eetlepel warm water.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de moten kabeljauw kort aan beide kanten.
Haal ze uit de pan en bestrooi ze met gemalen peper.
Bak de ui in de achtergebleven olie op een niet te hoog vuur tot de ui zacht wordt.
Voeg de kaneel en het gehakte Spaanse pepertje toe en bak het een minuutje mee.
Giet de bouillon erbij.
Voeg de citroensap, de honing en de saffraan met weekwater toe.
Giet de rozijnen af en voeg ze ook toe aan de saus. Laat even doorkoken.
Zet het vuur laag en leg de moten kabeljauw op de uien.
Lepel wat van de saus over de vis.
Leg een deksel op de pan en laat de vis op een heel zacht vuurtje in circa 10 minuten gaar worden.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Strooi de pijnboompitten en de gehakte koriander over de vis.