Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rabarber vlaflip

Als jij fan bent van een zoetzure smaak, is dit recept voor rabarber vlaflip iets voor jou. Het is lekker, zoutarm en het ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Voedingswaarden (per portie)

5 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium
Rabarber en sinaasappel voor zoutarme vlaflip
15 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 2 1 sinaasappel
  • 600 gram schoongemaakte rabarber in stukjes gesnedens
  • 8 eetlepels suikers
  • 200 ml slagrooms
  • 600 ml vanillevlas
  • 2 4 bitterkoekjes

Werkwijze

1

Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele vrucht uit.

2

Breng de rabarber met het sap, de schil en de suiker aan de kook en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken tot de rabarber zacht is.

3

Laat het afkoelen.

4

Verdeel de rabarberstukjes over 4 glazen coupes of glazen schaaltjes, houd het sap achter.

5

Klop de slagroom stijf en spatel dit door de vanillevla.

6

Verdeel dit mengsel over de rabarber.

7

Verkruimel de bitterkoekjes hierover en giet er nog 1-2 eetlepel sap over.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!