Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele vrucht uit.
Rabarber vlaflip
Als jij fan bent van een zoetzure smaak, is dit recept voor rabarber vlaflip iets voor jou. Het is lekker, zoutarm en het ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Voedingswaarden (per portie)
5 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
400 mg kalium,110 mg fosfaat

15 MIN
6 ingrediënten
4 personen
- 1sinaasappel
- 300 gramschoongemaakte rabarber in stukjes gesneden
- 4 eetlepelssuiker
- 100 mlslagroom
- 300 mlvanillevla
- 4bitterkoekjes
Werkwijze
1
2
Breng de rabarber met het sap, de schil en de suiker aan de kook en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken tot de rabarber zacht is.
3
Laat het afkoelen.
4
Verdeel de rabarberstukjes over 4 glazen coupes of glazen schaaltjes, houd het sap achter.
5
Klop de slagroom stijf en spatel dit door de vanillevla.
6
Verdeel dit mengsel over de rabarber.
7
Verkruimel de bitterkoekjes hierover en giet er nog 1-2 eetlepel sap over.

