Snipper de knoflook en meng deze met de olijfolie en de Provençaalse kruiden. Wentel de pangafilets door de olie met knoflook en kruiden en laat even staan. Snijd de wortel en paprika in reepjes, de aubergine in blokjes en de bosui in fijne ringetjes.
Witvis met pasta pesto
Het water loopt ons al in de mond van dit recept voor een zoutarme pasta pesto met witvis. Lekker, goedgevuld én zoutarm: wat wil je nog meer?
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
2 personen
- 2 teentjesknoflook
- 2 elolijfolie
- 2 tlProvençaalse kruiden
- 2 witvisfiletsà g, bijvoorbeeld pangasiusfilet
- 100 gwortel
- 100 gzoete rode paprika (ca. 1 stuk)
- 100 gaubergine
- 2bosuitjes
- 150 gvolkoren pasta
- 2 elgroene pesto (ca. 50 g) uit pot of zelfgemaakt (zie verwijzing naar recept 'zelfgemaakte pesto' hieronder)
Werkwijze
Kook de volkoren pasta in ruim water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang wat kookvocht op.
Verhit een wok totdat hij goed heet is en bak op hoog vuur de pangafilets met olie in ca. 3 minuten gaar. Halverwege voorzichtig omdraaien met een spatel. Haal de vis uit de pan en houdt warm in aluminiumfolie.
Verhit de wok opnieuw (wok niet schoonmaken, voeg alleen zo nodig nog wat olie toe). Roerbak de wortel en paprika 3 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pesto, 2 eetlepels kookvocht en de gare pasta toe en meng dit goed. Peper naar smaak toevoegen.
Verdeel de pesto pasta over de borden met daarop de pangafilet en verdeel de bosui erover.





