Leg een schone theedoek in een zeef en hang deze in een diepe kom of pan.
Stoofpeertjes met hangop
Voedingswaarden (per portie)
10 g eiwit,0.26 g zout (104 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
645 mg kalium,300 mg fosfaat

15 MIN
7 ingrediënten
4 personen
- 1 litervolle yoghurt
- 4stoofperen
- 1kaneelstokje
- 1laurierblad
- 2kruidnagels
- 20 gramsuiker
- 300 mlbessensap
Werkwijze
1
2
Schenk de yoghurt in de theedoek en zet deze 3 tot 4 uur in de koelkast.
3
Schil de peren maar laat het steeltje zitten.
4
Doe het bessensap, de suiker, het kaneelstokje, het laurierblaadje en de kruidnagels in een pan.
5
Leg hier de geschilde stoofperen in.
6
Laat de peren op een laag vuur 45 minuten koken zonder de deksel.
7
De peren kunnen koud, warm of lauw geserveerd worden.
8
Schep de hangop van de theedoek en verdeel over de schaaltjes.
9
Strooi er naar wens wat vanillesuiker en/of kaneel overheen.
10
Leg de peer op of naast de hangop.
11
Schenk naar wens het sap van de stoofperen over de peren.

