Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Stoofpeertjes met bitterkoekjespudding

Voedingswaarden (per portie)

4 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

320 mg kalium
Stoofpeertjes
90 MIN

16 ingrediënten

2 personen

  • 4 grote stoofperen (ca. 110-120 g per stuk)
  • 20 g suikers
  • 2 tl aardappelzetmeel
  • 500 ml rode wijns
  • 500 ml waters
  • 2 ½ citroen, schil geraspt en sap uitgeperst
  • 2 ½ sinaasappel, schil geraspt en sap uitgeperst
  • 2 1 kaneelstokje
  • 2 ½ tl gemalen kruidnagel
  • 2 ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 2 ¼ tl gemberpoeder
  • 2 ½ tl gemalen zwarte peper
  • 2 handje amandelschaafsel
  • 2 3 bitterkoekjes
  • 14 g roomboters
  • 2 ½ tl gemalen kaneel

Werkwijze

1

Schil de peertjes zo dun mogelijk. Laat de steeltjes eraan.

2

Meng in een pan de rode wijn, water, sap en rasp van sinaasappel en citroen, en alle specerijen (behalve het kaneelpoeder).

3

Leg de peertjes erin. Breng aan de kook. Laat de peren met een deksel op de pan ruim een uur stoven, tot ze zacht zijn.

4

Laat de peren afkoelen en verwijder voorzichtig de klokhuizen met een appelboor.

5

Snijd of knip de bitterkoekjes in kleine stukjes.

6

Verwarm boter en kaneel in een pannetje en voeg de stukjes bitterkoekjes toe. Verwarm en roer tot de boter is gesmolten en alles is gemengd. Houd het vuur zo laag da de koekjes niet gebakken worden.

7

Vul de holtes van de peren met de koekjes. Druk voorzichtig aan.

8

Plaats de gevulde peren 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

9

Breng ondertussen 50 ml van het kookvocht met de suiker aan de kook.

10

Bind het met aardappelzetmeel tot stroopdikte. Los hiervoor eerst het aardappelzetmeel op in een klein beetje koud water.

11

Rooster de geschaafde amandelen tot ze goudbruin van kleur zijn. 

12

Serveer de peren warm met de saus en de geschaafde amandelen erover.

  • Bron: Nierpatiëntenvereniging 's-Hertogenbosch en omstreken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!