Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Stoofpeertjes in bladerdeegbakjes

Een lekker dessert hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst dit recept voor zoutarme stoofpeertjes in bladerdeegbakjes. Even in de oven en klaar.

Voedingswaarden (per portie)

5 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

155 mg kalium
Zoutarme stoofpeertjes
30 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 8 vormpjes voor in de ovens
  • 2 4 bladerdeegbladen
  • 2 4 kant-en-klare stoofpeertjes
  • 8 theelepels kaneels
  • 8 theelepels suikers
  • 500 ml slagrooms
  • 8 eetlepels vanillevlas

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Vet de vormpjes in met boter.

3

Leg de bladerdeeg in de vormpjes.

4

Snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes.

5

Doe de stoofpeerblokjes in het vormpje en strooi hier de suiker en de kaneel overheen.

6

Gaar de bladerdeegvormpjes 20 minuten in de oven.

7

Klop de slagroom lobbig en voeg hier voorzichtig de vanillevla aan toe.

8

Schenk de saus over de bladerdeegvormpjes als ze uit de oven komen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!