Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Provençaalse zalmpakketjes voor op de barbecue

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

735 mg kalium
zalm op aluminiumfolie
25 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 800 gram Provençaalse roerbakmix (in zak of zelf snijden): 140 gram courgette in plakjes 100 gram wortel/peen in plakjes 1 kleine rode ui in ringen 100 gram paprika rood en groen in stukjes
  • 50 gram fijngehakte peterselies
  • 800 gram zalmfilets
  • 160 gram verse kruidenkaas (Boursin)
  • 2 aluminiumfolie (extra dik)

Werkwijze

1

Laat de barbecue heet worden.

2

Neem per persoon 1 groot vel aluminiumfolie. Verdeel de groente over het midden van de vier vellen. Bestrooi met peterselie.

3

Leg de zalmfilet op de groente. Besmeer de zalmfilet met de kruidenkaas.

4

Vouw de zalmpakketjes goed dicht, waarbij er ruimte vrij blijft tussen de bovenkant van de zalm en de folie.

5

Laat de zalm in 15 – 20 minuten gaar worden op de barbecue.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!