Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Provençaalse zalmpakketjes voor op de barbecue

Een gezellige barbecue met vrienden en familie, terwijl de vis ligt te garen. En na 15-20 minuten... Aan tafel!

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit,0.55 g zout (220 mg natrium),6 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

735 mg kalium,280 mg fosfaat
zalm op aluminiumfolie
25 MIN

5 ingrediënten

4 personen

  • 400 gramProvençaalse roerbakmix (in zak of zelf snijden): gram courgette in plakjes gram wortel/peen in plakjes kleine rode ui in ringen gram paprika rood en groen in stukjes
  • 25 gramfijngehakte peterselie
  • 400 gramzalmfilet
  • 80 gramverse kruidenkaas (Boursin)
  • +aluminiumfolie (extra dik)

Werkwijze

1

Laat de barbecue heet worden.

2

Neem per persoon 1 groot vel aluminiumfolie. Verdeel de groente over het midden van de vier vellen. Bestrooi met peterselie.

3

Leg de zalmfilet op de groente. Besmeer de zalmfilet met de kruidenkaas.

4

Vouw de zalmpakketjes goed dicht, waarbij er ruimte vrij blijft tussen de bovenkant van de zalm en de folie.

5

Laat de zalm in 15 – 20 minuten gaar worden op de barbecue.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!