Verwarm de oven voor op 225 °C. Roer in een kom de geitenkaas met de olie, crème fraîche en enkele druppels citroensap tot een romig mengsel. Pel de knoflook en pers die uit boven de kom. Snijd de Provençaalse kruiden fijn en schep de helft door het geitenkaasmengsel. Voeg peper naar smaak toe.
Provençaalse rösti met paprika en geitenkaasroom
Aardappelen, maar dan even anders. Probeer deze Provençaalse rösti voor lekkere variatie!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
2 personen
- 200 gzachte geitenkaas, zonder korst
- 3 el(olijf)olie
- 2 elcrème fraîche
- 1 teentjeknoflook
- 0.5 zakjeverse Provençaalse kruiden
- 400 gvastkokende aardappelen
- 1 rodepaprika
- 2eieren
- +citroensap
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze in. Was de aardappelen en kook deze circa 6 minuten in de schil. Laat de aardappelen even afkoelen. Snijd intussen de paprika in kleine blokjes. Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp boven een kom. Voeg paprika, ei, peper en fijngesneden kruiden toe en schep het mengsel door elkaar.
Schep 4 porties op de bakplaat en maak deze plat met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de rösti 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd keren. Leg de rösti op een bord, giet wat geitenkaasroom erover en serveer de rest van de room er apart bij.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.





