Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Provençaalse rösti met paprika en geitenkaasroom

Aardappelen, maar dan even anders. Probeer deze Provençaalse rösti voor lekkere variatie!

Voedingswaarden (per portie)

25 g eiwit,1.25 g zout (500 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1300 mg kalium,250 mg fosfaat
rösti
55 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 200 gzachte geitenkaas, zonder korst
  • 3 el(olijf)olie
  • 2 elcrème fraîche
  • 1 teentjeknoflook
  • 0.5 zakjeverse Provençaalse kruiden
  • 400 gvastkokende aardappelen
  • 1 rodepaprika
  • 2eieren
  • +citroensap
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Roer in een kom de geitenkaas met de olie, crème fraîche en enkele druppels citroensap tot een romig mengsel. Pel de knoflook en pers die uit boven de kom. Snijd de Provençaalse kruiden fijn en schep de helft door het geitenkaasmengsel. Voeg peper naar smaak toe.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze in. Was de aardappelen en kook deze circa 6 minuten in de schil. Laat de aardappelen even afkoelen. Snijd intussen de paprika in kleine blokjes. Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp boven een kom. Voeg paprika, ei, peper en fijngesneden kruiden toe en schep het mengsel door elkaar.

3

Schep 4 porties op de bakplaat en maak deze plat met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de rösti 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd keren. Leg de rösti op een bord, giet wat geitenkaasroom erover en serveer de rest van de room er apart bij.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!