Pel en snipper de ui en knoflook.
Pastinaak-aardappelsoep
Zoutarm, voedzaam en gewoon heel lekker: dat is dit recept voor zoutarme pastinaak-aardappelsoep. Bovendien is hij geschikt voor ieder seizoen. Ja, ook voor de zomer.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 1ui
- 1 teentjeknoflook
- 1 rodepeper
- 1 zoeteaardappelen
- 2pastinaken
- 1 eetlepelcrème fraîche
- 1000 mlnatriumarme bouillon
- 2 eetlepelsolijfolie
- 1 eetlepelpeterselie
- 1 eetlepelcitroensap
- +staafmixer
Werkwijze
Was de peper en verwijder de zaadlijsten, snijd de peper fijn.
Schil de zoete aardappel en de pastinaken en snijd in blokjes.
Fruit de ui, knoflook en peper in de olijfolie op laag vuur.
Voeg de blokjes aardappel en pastinaak toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Snijd de peterselie fijn.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de citroensap, crème fraîche en peterselie toe.
Er kan wat water toegevoegd worden als de soep te dik is.

