Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pastinaak-aardappelsoep

Zoutarm, voedzaam en gewoon heel lekker: dat is dit recept voor zoutarme pastinaak-aardappelsoep. Bovendien is hij geschikt voor ieder seizoen. Ja, ook voor de zomer.

Voedingswaarden (per portie)

5 g eiwit,0.39 g zout (156 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1170 mg kalium,100 mg fosfaat
Pastinaken voor in de zoutarme pastinaak-aardappelsoep
40 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 1ui
  • 1 teentjeknoflook
  • 1 rodepeper
  • 1 zoeteaardappelen
  • 2pastinaken
  • 1 eetlepelcrème fraîche
  • 1000 mlnatriumarme bouillon
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 1 eetlepelpeterselie
  • 1 eetlepelcitroensap
  • +staafmixer

Werkwijze

1

Pel en snipper de ui en knoflook.

2

Was de peper en verwijder de zaadlijsten, snijd de peper fijn.

3

Schil de zoete aardappel en de pastinaken en snijd in blokjes.

4

Fruit de ui, knoflook en peper in de olijfolie op laag vuur.

5

Voeg de blokjes aardappel en pastinaak toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

6

Snijd de peterselie fijn.

7

Pureer de soep met de staafmixer en voeg de citroensap, crème fraîche en peterselie toe.

8

Er kan wat water toegevoegd worden als de soep te dik is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!