Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Oranje salade

Iets kleurrijks op je bord deze zomer: Wat dacht je van deze oranje salade?

Voedingswaarden (per portie)

36 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1000 mg kalium,440 mg fosfaat
paprika
30 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 250 gkipfilet
  • 1 eetlepelvloeibaar bak- en braadvet
  • 1 oranjepaprika
  • 6 halveperziken op siroop
  • 1 blikjemaïskorrels (225 g)
  • 300 ggare rijst, zonder zout gekookt
  • 1 bekertjecrème fraîche van g
  • +kipkruiden zonder toegevoegd zout (Verstegen)
  • +enkele eetlepels siroop van de perziken
  • +peper
  • +voor de garnering: bakje sterkers

Werkwijze

1

Bestrooi de kipfilet met de zoutarme kipkruiden en bak de kipfilet bruin en gaar in het vloeibare bak- en braadvet.

2

Snij de kipfilet in blokjes en laat deze afkoelen.

3

Maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes.

4

Snij de halve perziken in kleine stukjes.

5

Laat de maïskorrels uitlekken.

6

Meng alle ingrediënten door elkaar.

7

Roer voor het sausje enkele eetlepels perziksiroop door de crème fraîche.

8

Voeg wat gemalen peper toe.

9

Meng het sausje door de salade.

10

Garneer de salade met sterkers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!