Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Nasi goreng

Dankzij dit recept voor zoutarme nasi goreng kun je weer heerlijk Indonesisch eten, ook met een zoutarm dieet. Stiekem is zelfgemaakt natuurlijk ook gewoon lekkerder. Selamat makan!

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium,300 mg fosfaat
Zoutarme nasi goreng in een schaal tegen een gele achtergrond
15 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 200 ghamlappen, in stukjes
  • 2 el(zonnebloem)olie
  • 250 gschoongemaakte groenten: ui, prei, taugé, witte kool, fijngesneden
  • 1knoflookteentje, geperst
  • 0.5 tllaospoeder
  • 0.5 tlgemberpoeder
  • 0.5 tlkoenjit
  • 0.5 tlketoembar
  • 450 ggare rijst (= 150 g droge rijst)
  • +stukje Spaanse peper, gesnipperd

Werkwijze

1

Bak het in kleine stukjes gesneden vlees in de hete olie rondom bruin.

2

Doe de fijngesneden groenten, gesnipperde Spaanse peper en uitgeperste knoflook bij het vlees. Voeg een halve theelepel van alle kruiden toe en laat het geheel circa 5 minuten goed doorwarmen.

3

Roer dan de gekookte rijst erdoor en bak het geheel nog even door.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!