Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Lasagne met MonChou en spinazie

Met deze zoutarme lasagne met MonChou en spinazie zet je een voedzaam en gezond gerecht op tafel dat volop smaak heeft. Ook fijn: de bereiding is lekker makkelijk.

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit,1.18 g zout (472 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium,600 mg fosfaat
spinazie in zeef
50 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 8lasagnebladen
  • 750 gverse spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 4eieren
  • 250 gMonChou of hüttenkäse
  • 100 mlslagroom
  • 2 tenenknoflook, geperst
  • 100 gParmezaanse kaas, geraspt
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de vellen uit het water en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.

2

Verwarm een hapjespan en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit. Laat de spinazie iets afkoelen.

3

Klop in een kom de eieren los en meng de MonChou, slagroom, spinazie, geperste knoflook en Parmezaanse kaas erdoor. Breng het mengsel heel pittig op smaak met peper.

4

Spreid 2 lasagnevellen uit in een ingevette ovenschaal en verdeel een vierde deel van het MonChou-mengsel hierover. Herhaal dit 3 keer. Druk het geheel voorzichtig aan. Verwarm het gerecht circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!