Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Was de tomaten en paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
Lasagne
Ook met een zoutarm dieet kun je genieten van een klassieker als lasagne. We leggen je haarfijn uit hoe je dit gerecht gemakkelijk zoutarm én lekker maakt.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

15 ingrediënten
4 personen
- 2uien
- 2 teentjesknoflook
- 4trostomaten
- 1 rodepaprika
- 1 bakjechampignons (à 250 g)
- 2 elolijfolie
- 250 grundergehakt
- 2 elgedroogde Italiaanse kruiden
- 25 gmargarine
- 2 eltarwebloem
- 500 mlhalfvolle melk
- 9(volkoren) lasagnebladen (250 g)
- 75 ggeraspte kaas met minder zout
- 2liter
- +versgemalen peper
Werkwijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en goudbruin op hoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, paprika, champignons en Italiaanse kruiden toe aan het gare gehakt en bak het geheel gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe. Blijf roeren zodat er een saus ontstaat.
Vet de ovenschaal in. Maak laagjes met 1/3 van de gehaktsaus, 1/3 van de lasagnebladen en 1/3 van de saus. Bestrooi met de gerapste kaas.
Bak de lasagne gedurende circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.
