Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Lasagne

Ook met een zoutarm dieet kun je genieten van een klassieker als lasagne. We leggen je haarfijn uit hoe je dit gerecht gemakkelijk zoutarm én lekker maakt.

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.64 g zout (256 mg natrium),56 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1190 mg kalium,670 mg fosfaat
Zoutarme lasagne op een bord
15 MIN

15 ingrediënten

4 personen

  • 2uien
  • 2 teentjesknoflook
  • 4trostomaten
  • 1 rodepaprika
  • 1 bakjechampignons (à 250 g)
  • 2 elolijfolie
  • 250 grundergehakt
  • 2 elgedroogde Italiaanse kruiden
  • 25 gmargarine
  • 2 eltarwebloem
  • 500 mlhalfvolle melk
  • 9(volkoren) lasagnebladen (250 g)
  • 75 ggeraspte kaas met minder zout
  • 2liter
  • +versgemalen peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Was de tomaten en paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de champignons in plakjes.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en goudbruin op hoog vuur.

3

Voeg de tomatenblokjes, paprika, champignons en Italiaanse kruiden toe aan het gare gehakt en bak het geheel gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met versgemalen peper.

4

Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe. Blijf roeren zodat er een saus ontstaat.

5

Vet de ovenschaal in. Maak laagjes met 1/3 van de gehaktsaus, 1/3 van de lasagnebladen en 1/3 van de saus. Bestrooi met de gerapste kaas.

6

Bak de lasagne gedurende circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!