Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Fricandeaurolletjes

Voedingswaarden (per portie)

9 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

250 mg kalium,30 mg fosfaat
aangesneden fricandeau op houten plank
15 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 8 plakjes(kalfs)fricandeau (vleeswaren)
  • 2 eetlepelsrozijnen
  • 4 eetlepelsgekookte rijst
  • 1 stengelbleekselderij, in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepelmayonaise
  • 1 eetlepelyoghurt
  • +(witte wijn of vermouth)
  • +¼ rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • +peper (uit de molen)
  • +peterselie
  • +sla

Werkwijze

1

Week de rozijnen een uurtje in de witte wijn of de vermouth.

2

Laat ze goed uitlekken.

3

Meng de rijst, de rozijnen, de bleekselderij en de paprika door elkaar.

4

Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar, voeg kleingesneden peterselie en peper toe.

5

Roer dit sausje door het rijstmengsel.

6

Verdeel het mengsel over de plakjes fricandeau en rol ze voorzichtig op.

7

Leg 2 rolletjes op een blaadje sla op een bordje.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!