Snijd de vis in blokjes en strooi er (versgemalen) peper over. Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd de komkommer in boogjes.
Gestoofde vis met komkommer en MonChou
Dit zoutarme recept voor gestoofde vis met komkommer en MonChou laat zich perfect combineren met rijst of tagliatelle. Heerlijk fris en super gezond.
Voedingswaarden (per portie)
24 g eiwitNierinformatie (per portie)
600 mg kalium
20 MIN
6 ingrediënten
2 personen
- 400 g kabeljauwfilets
- 2 (versgemalen) peper
- 2 komkommer
- 4 el vloeibaar bak- en braadvets
- 200 g MonChous
- 2 bieslook, fijngesneden
Werkwijze
1
2
Bak de vis en komkommer in het warme bak- en braadvet zonder dat ze kleuren. Zet een deksel op de pan en laat de vis en komkommer nog 10 minuten stoven.
3
Roer de MonChou voorzichtig door het vis-komkommermengsel en laat deze smelten. Bestrooi het gerecht met de fijngesneden bieslook.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.