Verwarm de oven voor op 190 °C. Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
Gemarineerde vis met kruiden en venkel
Voedingswaarden (per portie)
28 g eiwitNierinformatie (per portie)
700 mg kalium
13 ingrediënten
2 personen
- 2 roodbaars- of doradefilets van elk g
- 2 sjalotje
- 2 sap van / citroen
- 2 teentje knoflook
- 4 tl cayennepepers
- 2 tl gemalen komijn (djinten)
- 4 tl gemalen geelwortel (koenjit)
- 2 tl paprikapoeder
- 4 el olijfolies
- 2 el koriander, fijngehakt
- 2 kleine venkelknol
- 4 el vloeibaar bak- en braadvets
- 200 ml water s
Werkwijze
Snipper het gepelde sjalotje fijn. Doe het citroensap in een kom en pers het gepelde knoflookteentje erboven uit. Voeg de specerijen toe en roer het geheel goed door elkaar. Klop de olie erdoor en roer het sjalotje en de koriander erdoor. Schenk het mengsel over de vis, dek de schaal af en laat de vis in de koelkast minstens 30 minuten marineren.
Maak de venkel schoon, houd wat van het groen achter en snijd de knol overlangs in smalle reepjes van circa 0,5 centimeter. Verwarm het bak- en braadvet in een koekenpan, roer de venkelreepjes erdoor en schenk er circa 100 ml water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de venkel, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken.
Zet intussen de schaal met de vis, onafgedekt op een rooster in het midden van de oven en laat de vis in circa 10 minuten gaar worden.
Schep de venkel op de borden en leg de vis met de saus erop. Garneer het gerecht met venkelgroen.