Leg de drumsticks in een diepe schaal.
Drumsticks op de barbecue
Barbecuefans met een zoutarm dieet opgelet: door je eigen marinade te maken, kun je met een gerust hart drumsticks blijven grillen. Lekker én gezond dus, dit recept.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
6 personen
- 1 kilodrumsticks
- 2 fijngesnedensjalotten
- 5 eetlepelsdonkere honing
- 1 eetlepellimoensap (of citroensap)
- 3 fijngesnedenteentjes knoflook
- 1 bosjefijn gesneden koriander (of peterselie)
- +½ eetlepel chilipoeder (of meer als u van pittig houdt!)
- +½ theelepel gemalen peper
- +½ theelepel kaneelpoeder
Werkwijze
Meng de overige ingrediënten door elkaar; hou een half bosje koriander achter.
Verdeel de marinade over de drumsticks.
Dek de schaal af en laat het geheel minimaal 6 uur in de koelkast staan.
Schep het geheel af en toe om zodat de marinade goed en gelijkmatig in de drumsticks kan trekken. Hoe langer de drumsticks in de marinade liggen hoe voller de smaak.
Gril het vlees op een hete barbecue in ongeveer 20 minuten gaar.
Strooi er fijn gesneden koriander (of peterselie) over.




