Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Drumsticks op de barbecue

Barbecuefans met een zoutarm dieet opgelet: door je eigen marinade te maken, kun je met een gerust hart drumsticks blijven grillen. Lekker én gezond dus, dit recept.

Voedingswaarden (per portie)

15 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

250 mg kalium,140 mg fosfaat
Zoutarme drumsticks op de barbecue
10 MIN

9 ingrediënten

6 personen

  • 1 kilodrumsticks
  • 2 fijngesnedensjalotten
  • 5 eetlepelsdonkere honing
  • 1 eetlepellimoensap (of citroensap)
  • 3 fijngesnedenteentjes knoflook
  • 1 bosjefijn gesneden koriander (of peterselie)
  • +½ eetlepel chilipoeder (of meer als u van pittig houdt!)
  • +½ theelepel gemalen peper
  • +½ theelepel kaneelpoeder

Werkwijze

1

Leg de drumsticks in een diepe schaal.

2

Meng de overige ingrediënten door elkaar; hou een half bosje koriander achter.

3

Verdeel de marinade over de drumsticks.

4

Dek de schaal af en laat het geheel minimaal 6 uur in de koelkast staan.

5

Schep het geheel af en toe om zodat de marinade goed en gelijkmatig in de drumsticks kan trekken. Hoe langer de drumsticks in de marinade liggen hoe voller de smaak.

6

Gril het vlees op een hete barbecue in ongeveer 20 minuten gaar.

7

Strooi er fijn gesneden koriander (of peterselie) over.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!