Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Coleslaw met appel en druiven

Met dit recept voor zoutarme coleslaw met appel en druiven heb je een heerlijk fris bijgerecht, perfect voor op zonnige dagen. Heerlijk met drumsticks!

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium),22 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

430 mg kalium,65 mg fosfaat
appels voor in de zoutarme coleslaw
15 MIN

9 ingrediënten

4 personen

  • 400 gwitte kool
  • 2 elmayonaise
  • 50 mlzure room
  • 1 tlhoning
  • 2 tlkummelzaad
  • 2 groeneappels, gewassen
  • 200 gpitloze druiven, gewassen
  • +naar wens: scheutje witte wijnazijn
  • +versgemalen peper

Werkwijze

1

Snijd de kool heel fijn en doe deze in een grote kom.

2

Klop de mayonaise, zure room, azijn, honing, kummel en peper tot een dressing.

3

Schep de dressing door de kool en laat afgedekt enkele uren of 1 dag intrekken.

4

Snijd de appels in dunne schijfjes en halveer de druiven.

5

Schep het fruit vlak voor serveren door de koolsalade.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!