Snipper de knoflook en ui fijn. Snijd de paprika in stukjes.
Chili sin carne
Dit is een vegetarische variant van chili con carne. Makkelijk te maken én lekker!
Belangrijk:
Op dit moment weten wij niet zeker of het kaliumgehalte dat bij onze recepten staat klopt. We werken hard aan een oplossing.
Heb je een kaliumbeperking? Dan adviseren wij om onze recepten voorzichtig te gebruiken of even niet. Onze excuses voor het ongemak.
Voedingswaarden (per portie)
15 g eiwitNierinformatie (per portie)
120 mg kalium
14 ingrediënten
2 personen
- 4 teentjesknoflook
- 2 ui
- 2 rodepaprika
- 4 eetlepels(olijf)olie
- 2 snufchilipoeder
- 2 theelepelpaprikapoeder
- 2 blikjetomatenpuree ( gram)
- 2 bliktomatenblokjes ( gram)
- 1200 grambruine en/of kidney en/of zwarte en/of rode bonen uit pot/blik zonder toegevoegd zout
- 200 grammais
- 2 ½ theelepel komijn
- 4 theelepelsoregano
- 2 bosjekoriander
- 2 naar wens: een bakje crème fraîche
Werkwijze
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de knoflook, ui en paprika een paar minuten.
Voeg de chilipoeder en paprikapoeder toe. Bak 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, bonen, mais, komijn en oregano toe. Roer goed door en verwarm rustig met het deksel op de pan tot het gerecht pruttelt. Blijf regelmatig doorroeren. Voeg zo nodig een scheutje water toe.
Bestrooi met fijngeknipte koriander. Serveer naar wens met een eetlepel crème fraiche op het bord.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.