Verwarm de oven voor op 200 °C. Week het brood in de melk.
Bobotie
Bobotie is een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht met rijst, kerrie en rundergehakt.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

13 ingrediënten
4 personen
- 2 sneetjes(oud) wit brood
- 200 mlhalfvolle melk
- 2 elolie
- 2uien, gesnipperd
- 400 grundergehakt
- 1 elkerriepoeder
- 2 elrozijnen
- 2 elabrikozenjam
- 2eieren
- 3laurierblaadjes
- 300 grijst
- +(versgemalen) peper
- +cakevorm, ingevet
Werkwijze
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in een paar minuten bruin. Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 minuten rul.
Knijp het brood uit, houd de melk achter. Maak het brood fijn met een vork en meng het door het gehakt. Voeg kerriepoeder, rozijnen en abrikozenjam toe en bak het geheel nog 2 minuten. Breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen.
Klop de eieren los met de achtergehouden melk. Roer de helft van het eimengsel door het gehakt en schep dit in de ingevette cakevorm. Schenk de rest van het eimengsel erover. Druk de laurierblaadjes in het gehakt en bak de bobotie in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bobotie met de rijst.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.
