Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Bobotie

Bobotie is een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht met rijst, kerrie en rundergehakt.

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.63 g zout (252 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium,380 mg fosfaat
bobotie
50 MIN

13 ingrediënten

4 personen

  • 2 sneetjes(oud) wit brood
  • 200 mlhalfvolle melk
  • 2 elolie
  • 2uien, gesnipperd
  • 400 grundergehakt
  • 1 elkerriepoeder
  • 2 elrozijnen
  • 2 elabrikozenjam
  • 2eieren
  • 3laurierblaadjes
  • 300 grijst
  • +(versgemalen) peper
  • +cakevorm, ingevet

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Week het brood in de melk.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in een paar minuten bruin. Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 minuten rul.

3

Knijp het brood uit, houd de melk achter. Maak het brood fijn met een vork en meng het door het gehakt. Voeg kerriepoeder, rozijnen en abrikozenjam toe en bak het geheel nog 2 minuten. Breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen.

4

Klop de eieren los met de achtergehouden melk. Roer de helft van het eimengsel door het gehakt en schep dit in de ingevette cakevorm. Schenk de rest van het eimengsel erover. Druk de laurierblaadjes in het gehakt en bak de bobotie in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.

5

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bobotie met de rijst.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!