Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Bladerdeeg met appel en ijs

Wil je jouw gasten trakteren op een zelfgemaakt zoutarm gebakje? Probeer dan eens dit recept voor zoutarm bladerdeeg met appel en ijs. Lekker en zó klaar.

Voedingswaarden (per portie)

5 g eiwit,0.75 g zout (300 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

150 mg kalium,60 mg fosfaat
Zoutarm bladerdeeg met appel op een schoteltje met een kop koffie
20 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 2 plakjesdiepvriesbladerdeeg
  • 1appel
  • 2 elsuiker
  • 2 bolletjesroomijs
  • +kaneel
  • +poedersuiker

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip, als versiering, de randjes van het ontdooide bladerdeeg in. Leg het bladerdeeg op een ingevet bakblik. Leg de geschilde en in schijfjes gesneden appel erop en bestrooi die met de suiker en kaneel.

2

Bak het geheel goudbruin in circa 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

3

Serveer het gebakje warm, bestrooid met poedersuiker en een bolletje roomijs.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!