Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kerrietonijn in bladerdeeg

Probeer eens deze tonijnhapjes in bladerdeeg, weer eens wat anders!

Voedingswaarden (per portie)

17 g eiwit,1.13 g zout (452 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

250 mg kalium,140 mg fosfaat
bladerdeeg
35 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 1 kleineui
  • 1knoflookteentje
  • 0.5 groeneSpaanse peper
  • 100 gtonijn in olie
  • 1 tlkerriepoeder
  • 1 tlgemberwortel, versgeraspt
  • 1 elkoriander, gesnipperd
  • 2 plakjesdiepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 elkoffieroom
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in smalle, halve ringen en snipper de knoflook fijn. Halveer het pepertje, verwijder desgewenst de zaadlijsten (die zijn het scherpst) en snipper de helften fijn.

2

Laat de tonijn uitlekken; vang 1 eetlepel olie op. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook en kerrie toe en roerbak het geheel nog circa 1 minuut. Roer de tonijn erdoor, zodat de vis in stukjes breekt en roer vervolgens de Spaanse peper en gember erdoor. Neem de pan van het vuur en roer de koriander erdoor en breng het mengsel op smaak met (versgemalen) peper.

3

Schep het tonijnmengsel op de plakjes bladerdeeg en vouw het deeg diagonaal over de vulling, zodat er driehoekjes ontstaan en druk de randen aan. Leg de deegflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met de room en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de deegflapjes in het midden van de voorverwarmde oven in circa 15 minuten goudbruin en  gaar. Serveer de deegflapjes direct.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!