Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in smalle, halve ringen en snipper de knoflook fijn. Halveer het pepertje, verwijder desgewenst de zaadlijsten (die zijn het scherpst) en snipper de helften fijn.
Kerrietonijn in bladerdeeg
Probeer eens deze tonijnhapjes in bladerdeeg, weer eens wat anders!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
2 personen
- 1 kleineui
- 1knoflookteentje
- 0.5 groeneSpaanse peper
- 100 gtonijn in olie
- 1 tlkerriepoeder
- 1 tlgemberwortel, versgeraspt
- 1 elkoriander, gesnipperd
- 2 plakjesdiepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 1 elkoffieroom
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
Laat de tonijn uitlekken; vang 1 eetlepel olie op. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook en kerrie toe en roerbak het geheel nog circa 1 minuut. Roer de tonijn erdoor, zodat de vis in stukjes breekt en roer vervolgens de Spaanse peper en gember erdoor. Neem de pan van het vuur en roer de koriander erdoor en breng het mengsel op smaak met (versgemalen) peper.
Schep het tonijnmengsel op de plakjes bladerdeeg en vouw het deeg diagonaal over de vulling, zodat er driehoekjes ontstaan en druk de randen aan. Leg de deegflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met de room en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de deegflapjes in het midden van de voorverwarmde oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer de deegflapjes direct.