Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zalmpakketjes van de BBQ

Is het lekker weer? Dan is het barbecue weer! Maak deze heerlijke zalmpakketjes en geniet!

Voedingswaarden (per portie)

21 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

680 mg kalium
zalm
15 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 4 kleine venkelknollens
  • 30 g dilles
  • 2 citroen
  • 2 Peper
  • 2 Olijfolie
  • 8 stukken zalmfilet (á g)
  • 2 Aluminiumfolie

Werkwijze

1

Snijd de onderkant en de stelen van de venkel.

2

Halveer de venkel in plakjes van 1 cm dik.

3

Snijd vervolgens de dille fijn.

4

Rasp het geel van de citroen en pers de vrucht uit.

5

Verdeel de venkel over 4 stukken aluminiumfolie.

6

Voeg de citroenrasp en sap toe en besprenkel met wat olijfolie.

7

Breng op smaak met peper.

8

Leg de stukken zalm op de venkel en besprenkel met een scheutje olijfolie.

9

Strooi tot slot wat dille over de zalm en vouw het pakketje dicht.

10

Leg de pakketjes op de barbecue* en rooster afhankelijk van de dikte van de zalm in 7-10 minuten gaar.

11

Dit gerecht is lekker met pasta of een groene salade.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!