Snijd de onderkant en de stelen van de venkel.
Zalmpakketjes van de BBQ
Is het lekker weer? Dan is het barbecue weer! Maak deze heerlijke zalmpakketjes en geniet!
Voedingswaarden (per portie)
21 g eiwitNierinformatie (per portie)
680 mg kalium
7 ingrediënten
2 personen
- 4 kleine venkelknollens
- 30 g dilles
- 2 citroen
- 2 Peper
- 2 Olijfolie
- 8 stukken zalmfilet (á g)
- 2 Aluminiumfolie
Werkwijze
Halveer de venkel in plakjes van 1 cm dik.
Snijd vervolgens de dille fijn.
Rasp het geel van de citroen en pers de vrucht uit.
Verdeel de venkel over 4 stukken aluminiumfolie.
Voeg de citroenrasp en sap toe en besprenkel met wat olijfolie.
Breng op smaak met peper.
Leg de stukken zalm op de venkel en besprenkel met een scheutje olijfolie.
Strooi tot slot wat dille over de zalm en vouw het pakketje dicht.
Leg de pakketjes op de barbecue* en rooster afhankelijk van de dikte van de zalm in 7-10 minuten gaar.
Dit gerecht is lekker met pasta of een groene salade.