1
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe. Dit mengsel van gesmolten boter en bloem wordt ook wel roux genoemd. Laat de roux, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.
Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.
Dit recept voor zoutarme witte saus, ook wel bechamelsaus genoemd, is een echt basisrecept. Hier heb je vast en zeker nog jaren plezier van.
2 personen
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe. Dit mengsel van gesmolten boter en bloem wordt ook wel roux genoemd. Laat de roux, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.
Giet er vervolgens al roerende een scheut koude melk bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Roer er scheutje voor scheutje de rest van de melk doorheen.
Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen.