Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Vispotje met venkel

Dit recept voor een zoutarm vispotje met venkel uit de oven is echt een traktatie voor iedereen. Combineer met witte rijst en smullen maar.

Voedingswaarden (per portie)

20 g eiwit,0.5 g zout (200 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

950 mg kalium,600 mg fosfaat
Venkel
35 MIN

9 ingrediënten

4 personen

  • 2venkelknollen
  • 600 gstevige witvis
  • 3 eetlepelsgeraspte kaas met minder zout
  • 2 glazenwitte wijn
  • +dieetmargarine
  • +versgemalen peper
  • +citroenrasp van ½ citroen
  • +paneermeel
  • +sinaasappelsap

Werkwijze

1

Vet een ovenvaste schaal in met dieetmargarine.

2

Verwarm de oven voor op 150 °C.

3

Snij de venkel en de vis in stukjes.

4

Verdeel de helft van de venkel over de bodem van de schaal en leg er daarna een laag met stukjes vis in.

5

Strooi daar versgemalen peper over en royaal citroenrasp.

6

Bestrooi de vis met paneermeel en een klontje dieetmargarine.

7

Leg er daarna weer een laag venkel boven.

8

Leg er als laatste een laag(je) paneermeel, geraspte kaas en stukjes dieetmargarine op.

9

Giet 2 glazen witte wijn over het geheel en een scheutje sinaasappelsap.

10

Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!