Vet een ovenvaste schaal in met dieetmargarine.
Vispotje met venkel
Dit recept voor een zoutarm vispotje met venkel uit de oven is echt een traktatie voor iedereen. Combineer met witte rijst en smullen maar.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
4 personen
- 2venkelknollen
- 600 gstevige witvis
- 3 eetlepelsgeraspte kaas met minder zout
- 2 glazenwitte wijn
- +dieetmargarine
- +versgemalen peper
- +citroenrasp van ½ citroen
- +paneermeel
- +sinaasappelsap
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Snij de venkel en de vis in stukjes.
Verdeel de helft van de venkel over de bodem van de schaal en leg er daarna een laag met stukjes vis in.
Strooi daar versgemalen peper over en royaal citroenrasp.
Bestrooi de vis met paneermeel en een klontje dieetmargarine.
Leg er daarna weer een laag venkel boven.
Leg er als laatste een laag(je) paneermeel, geraspte kaas en stukjes dieetmargarine op.
Giet 2 glazen witte wijn over het geheel en een scheutje sinaasappelsap.
Zet de schaal 30 minuten in de oven.