Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tjaptjoi

Ook met een zoutarm dieet kun je genieten van de Chinese keuken. Daar is dit recept voor zoutarme tjaptjoi het bewijs van. Het is makkelijk en lekker: ideaal dus.

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium,220 mg fosfaat
Zout- en kaliumarme Tjaptjoi op een bord
20 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 200 ghamlappen, in smalle reepjes
  • 2 elvloeibaar bak- en braadvet
  • 1 rodepeper, zaadlijsten verwijderd, in smalle reepjes
  • 0.5 tlkerrie
  • 1 cmverse gemberwortel, geraspt
  • 300 gschoongemaakte groenten: kool, wortel, prei, sperziebonen, ui,
  • 100 mlwater
  • +champignons, taugé, fijngesneden
  • +aardappelmeel
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Bak het in smalle reepjes gesneden vlees met de rode peper, kerrie en gember bruin in het hete bak- en braadvet. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat deze even meebakken. Giet het water erbij en laat de groenten bijna gaar worden.

2

Bind het vocht met wat aardappelmeel en breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en kerrie.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!