Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tilapiafilet met auberginepuree en rijst

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit,0.87 g zout (348 mg natrium),65 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1150 mg kalium,490 mg fosfaat
Aubergine
35 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 1aubergine
  • 150 g(zilvervlies)rijst
  • 1 teenknoflook
  • 1limoen
  • 3 elolijfolie
  • 1tomaat
  • 25 ggroene olijven zonder pit
  • 250 gtilapiafilet
  • 1 theelepelgedroogde tijm
  • 2 takjespeterselie
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergine. Rooster de aubergine in het midden van de oven in circa 20 minuten tot het vruchtvlees zacht is.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.

3

Pers de knoflook en knijp het sap uit de limoen.

4

Haal de aubergine uit de oven en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met een staafmixer of keukenmachine het vruchtvlees met 2 eetlepels limoensap, knoflook en 1 eetlepel olijfolie tot een gladde puree. Breng op smaak met peper.

5

Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier en bestrooi met versgemalen peper en tijm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 8-10 minuten gaar. Keer halverwege.

6

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en de olijven in vieren.

7

Verdeel de auberginepuree over 2 borden. Leg de vis op de puree en garneer met tomaat, olijven en peterselie. Serveer met rijst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!