Verwarm de oven voor op 200°C. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergine. Rooster de aubergine in het midden van de oven in circa 20 minuten tot het vruchtvlees zacht is.
Tilapiafilet met auberginepuree en rijst
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
2 personen
- 1aubergine
- 150 g(zilvervlies)rijst
- 1 teenknoflook
- 1limoen
- 3 elolijfolie
- 1tomaat
- 25 ggroene olijven zonder pit
- 250 gtilapiafilet
- 1 theelepelgedroogde tijm
- 2 takjespeterselie
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
Pers de knoflook en knijp het sap uit de limoen.
Haal de aubergine uit de oven en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met een staafmixer of keukenmachine het vruchtvlees met 2 eetlepels limoensap, knoflook en 1 eetlepel olijfolie tot een gladde puree. Breng op smaak met peper.
Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier en bestrooi met versgemalen peper en tijm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 8-10 minuten gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en de olijven in vieren.
Verdeel de auberginepuree over 2 borden. Leg de vis op de puree en garneer met tomaat, olijven en peterselie. Serveer met rijst.





