Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tilapiafilet in pittige saus

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

700 mg kalium,290 mg fosfaat
knoflook tomaten
35 MIN

13 ingrediënten

4 personen

  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 1ui, gesnipperd
  • 4 teentjesknoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepelketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 theelepelgemalen komijn (djinten)
  • 2 blaadjeslaurier
  • 1 theelepelgedroogde tijm
  • 5tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
  • 400 mlzoutarme (vis)bouillon (bijvoorbeeld getrokken van visgraten)
  • 100 mlrode wijn
  • 1 envelopjesaffraan
  • 600 gtilapiafilet: vers of uit de diepvries
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 1 minuut.

2

Voeg ketoembar, djinten, laurier en tijm toe en bak al roerende nog 1 minuut.

3

Voeg de tomaatstukjes toe en bak deze even mee.

4

Voeg dan de (vis)bouillon en de rode wijn toe en laat dit 20 minuten inkoken tot een dikkere saus.

5

Breng op smaak met (versgemalen) peper.

6

Meng de saffraan met 1 eetlepel heet water en roer dit door de saus.

7

Bestrooi de (ontdooide) vis met peper en leg de vis in de saus.

8

Stoof de vis in 5 tot 7 minuten gaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!