Laat de potjes bruine bonen goed uitlekken in een vergiet.
Sambal goreng bruine bonen
Heerlijk kruidig en voedzaam is dit zoutarme recept voor bruine bonen met sambal goreng. Een origineel vegetarisch gerecht voor liefhebbers van pittig eten.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

13 ingrediënten
2 personen
- 2 potjesbruine bonen zonder toegevoegd zout (1 potje = 240 gram uitlekgewicht)
- 1ui
- 1 teentjeknoflook
- 1 theelepelsambal
- 1 middelgroteprei
- 100 gramtaugé
- 1 eetlepelolie
- 1 eetlepeltomatenpuree
- 200 mlzoutarme bouillon (zelfgemaakt of van blokje/bouillonkorrels)
- 1 eetlepelbruine basterdsuiker
- 2 eetlepelsgeraspte kokos
- +½ theelepel laos
- +½ eetlepel citroensap
Werkwijze
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Maak in een vijzel of in de keukenmachine een mengsel van ui, knoflook, sambal en laos.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Was de taugé.
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin, op een klein vuurtje, het kruidenmengsel gedurende enkele minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee.
Voeg daarna de zoutarme bouillon, het citroensap, de basterdsuiker en de kokos toe en breng het geheel aan de kook.
Doe de prei en de bruine bonen in de saus en warme het geheel goed door.
Warm op het laatst de taugé even mee.





