Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rabarber fool

Wij kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat je dit recept voor zout- en kaliumarme rabarber fool níet lekker vindt. Zoet, zuur, romig: kom maar door.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium
Zoutarme rabarber fool
15 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 2 1 sinaasappel
  • 600 gram schoongemaakte rabarber in stukjes gesnedens
  • 8 eetlepels suiker of honings
  • 400 ml slagrooms
  • 2 zakje vanillesuiker

Werkwijze

1

Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele vrucht uit.

2

Breng de rabarber met het sap, de schil en de suiker of honing aan de kook en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken tot de rabarber zacht is.

3

Laat het afkoelen.

4

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

5

Meng dit luchtig met de rabarbercompote, zodat er een gemarmerd effect ontstaat.

6

Verdeel de ‘fool’ over 4 mooie glazen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!