Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Preitaart

Voedingswaarden (per portie)

20 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium
prei
50 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 12 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooids
  • 900 g schoongemaakte preis
  • 2 2 eieren
  • 4 el bloems
  • 250 ml crème fraîches
  • 2 peper, nootmuskaat

Werkwijze

1

Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap.

2

Bekleed de ingevette bakvorm hiermee en prik enkele gaatjes in het deeg.

3

Bak de deegbodem circa 10 minuten in het midden van een voorverwarmde over van 225 graden. Laat de oven aan staan.

4

Kook de in ringen gesneden prei circa 10 minuten en laat de groente daarna goed uitlekken. Klop de eieren los met de bloem, de crème fraîche, peper en nootmuskaat.

5

Schep de prei in de deegbodem en giet het eimengsel erover.

6

Bak de taart in circa 25 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar.

  • Bron: Nierpatiëntenvereniging 's-Hertogenbosch en omstreken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!